VEŘEJNÁ SBÍRKA

Pomáháme lidem opravit jejich domovy. I díky vám!

115-1060670297/0100

VS: 112

"Na zdraví Haiti“ od 1. srpna v olomouckých kavárnách již pošesté

Haitská vláda řeší situaci s nákazou koronavirem obdobně jako mnoho dalších. Země vyhlásila nouzový stav, má uzavřené hranice a přeshraniční doprava osob je omezena. Lidé mají zůstávat doma, nesdružovat se, dodržovat hygienická opatření. Velká část Haiťanů však nesleduje zprávy a v existenci neviditelného nepřítele nevěří. Oficiálně existuje v zemi sedm center izolace a péče o nakažené virem Covid-19. Do pomoci se zapojily i soukromé nemocnice ve velkých městech. Nicméně i přes podporu vlády a mezivládních zdravotnických organizací je léků, zdravotnického materiálu a ochranných pomůcek nedostatek.

Na Velehradě byl vyznamenán charitní krizový koordinátor

Česká biskupská konference, již tradičně, na závěr slavnostní poutní mše svaté 5. července na Velehradě, ocenila čtyři významné osobnosti. Mezi nimi také Martina Zamazala vedoucího humanitárního oddělení Arcidiecézní charity Olomouc a zároveň národního koordinátora Charity ČR pro mimořádné události, který se stal držitelem pamětní medaile České biskupské konference.

Nevládní organizace vyčistí přes 300 studen a přispějí nejohroženějším. Na pomoc zaplaveným vybrali

Olomouc, 1. července 2020 – Nevládní organizace se v reakci na povodně na Uničovsku a Šumpersku dohodly na pomoci zaplaveným. Jejich pracovníci společně navštívili 466 domácností, ze kterých bylo 160 zaplaveno v obytné části domu. Krom finančních příspěvků nejohroženějším, pomohou s vyčištěním víc než 300 studní. Na pomoc vybraly od dárců necelých 2,8 milionu korun.

Výroční zpráva Charity za rok 2019 je svědectvím o štědrosti a nezištné pomoci

Přehled naší činnosti za loňský rok dokládá výčtem faktů a čísel, kolika lidem nacházejícím se v obtížné životní situaci pomohla Charita Česká republika ulehčit trápení, vyřešit problém nebo najít cestu správným směrem. Současně svědčí o smysluplnosti práce profesionálů, obětavosti tisíců dobrovolníků i štědrosti dlouhé řady drobných i firemních dárců a partnerů.

Blesková povodeň na Uničovsku kamerou TV Noe

Televize Noe natočila reportáž o povodni, která zasáhla v noci ze 7. na 8. června několik obcí na Uničovsku. Pomoc postiženým rodinám poskytuje rovněž Charita.

Děkujeme všem, kdo pomáhají!

Děkujeme Vám všem, kdo jste společně s námi v minulých dnech pomohli lidem, které zasáhla blesková povodeň na Uničovsku. Pomoc ať už finanční, či materiální dary mají cenu o to větší, že mnoho rodin, které přišly téměř o všechno vědí, že v krizové situaci nejsou sami. Vážíme si každé i sebemenší pomoci.

Voda je připravila o všechno

„Přišli jsme úplně o všechno, i o léky. Jsme hodně šetrní, a přes to že jsme v důchodu, našetřili jsme si na novou ledničku, kterou jsme měli deset měsíců. Myčku, která mi hodně pomáhala, jsme koupili před necelými dvěma roky, tu voda taky zničila“, říká nešťastná seniorka a ukazuje téměř novou myčku ve které zůstalo i nádobí. „Voda brala vše takovou rychlostí, že se nepodařilo zachránit nic.“

Pomáháme lidem na Uničovsku, které zasáhla ničivá povodeň

Platforma Donio.cz se nabídla zdvojnásobit vybranou částku na pomoc zasaženým obcím.

Chcete-li pomoci a mít jistotu, že se finance dostanou potřebným, můžete přispět zde:

„Hodně sil. Držte se, myslíme na Vás“, vzkazují dárci lidem do zaplavených obcí.

Lidé ve všech koutech naší země opět prokazují velkou dávku solidarity a empatie, v souvislosti s povodněmi, které postihly několik obcí na Uničovsku. Charita děkuje všem, kteří pomáhají ať už materiálně, či jiným způsobem.

Charita poskytuje pomoc postiženým bleskovou povodní

Pracovníci Charity Šternberk již během dnešní noci a rána monitorovali situaci na území postiženém lokálními povodňovými vlnami, které během včerejšího večera a noci postihly několik obcí v Olomouckém kraji, a to zejména na Uničovsku.